Iglotex na wiosennym spotkaniu Chefs Only!

Wiosenna edycja jednego z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych – Chefs Only, którego jako Iglotex mieliśmy zaszczyt sponsorować, po raz kolejny dowiodła kunsztu mistrzów polskiej gastronomii!

15 i 16 maja w gdańskim hotelu Almond ponad 60 szefów kuchni i cukierników stanęło przed wyzwaniem połączenia wodnych i lądowych inspiracji smakowych. Tematem przewodnim tegorocznego Chefs Only było „gotowanie na styku morza i lądu”, oparte o oryginalne i twórcze połączenie dwóch smaków – produktów ze środowiska wodnego oraz lądowego. Bliskość Bałtyku sprawiła, że w kuchni dominowały ryby! Nie zabrakło również produktów regionalnych, w tym kulinarnego bogactwa Pomorza. Innowacyjnym pomysłem, który wyróżnił tegoroczną edycję Chefs Only od poprzednich, był udział wybranych uczniów szkół gastronomicznych. Pięciu szczęśliwców wyłonionych w ramach konkursu organizowanego na facebookowym profilu magazynu „akademia kulinarna” stanęło przed szansą gotowania u boku wybitnych nazwisk polskich kulinariów. 
Szerszą relację z eventu można znaleźć na stronach Stowarzyszenia Kucharzy Polskich http://www.kucharze.pl/ oraz na profilu Facebookowym https://www.facebook.com/CHEFS-ONLY-1915822855320525/?fref=ts

Galeria 

Newsletter