Polityka prywatności i ochrona danych osobowych

ADMINISTRATOR DANYCH I ODBIORCY

Administratorem danych osobowych, a więc podmiotem decydującym o celach i środkach przetwarzania dla celów związanych ze skorzystaniem z formularza jest Iglotex S.A. z siedzibą w Skórczu, ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz. Można kontaktować się z nami wysyłając korespondencję na wyżej wskazany adres. Każda inna forma kontaktu także będzie skuteczna, o ile oświadczenie woli dojdzie do naszej wiadomości w taki sposób, że będziemy mogli zapoznać się z jego treścią.

Administrator powołał inspektora ochrony danych osobowych z którym można się skontaktować pod adresem rodo@iglotex.com.pl . Funkcję inspektora ochrony danych pełni Pan Maciej Kaczmarski.

Administrator dochowuje wszelkich starań celem zachowania poufności pozyskanych danych, nie udostępnia ich innym podmiotom w sposób umożliwiający im wykorzystanie danych dla własnych celów, ani tym bardziej danych nie odsprzedaje. Możemy jednak korzystać z podmiotów zewnętrznych, które wspierają nas w prowadzonych działaniach na nasze zlecenie i na naszą rzecz, w szczególności jest to wsparcie w ramach IT. Dbamy jednak o to, aby podmioty te umownie były zobowiązane do zachowania najwyższych standardów w zakresie ochrony danych osobowych. W chwili, gdy nie będą już one potrzebować danych do realizacji zlecenia, to usuną te dane lub nam je zwrócą.

PRAWA KTÓRE MI PRZYSŁUGUJĄ I ZASADY PODAWANIA DANYCH

Osobom, których dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz ich sprostowania. Dodatkowo, w przypadkach prawem przewidzianych, przysługuje także prawo, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, wniesienia sprzeciwu. Osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo do złożenia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Podanie danych jest dobrowolne.

CEL I PODSTAWA PRZETWARZANIA

Dane podane z wykorzystaniem formularza kontaktowego będziemy wykorzystać jedynie do celu udzielenia odpowiedzi na zadane nam pytanie lub nadania sprawie biegu, jeżeli zwrócisz się do nas z jakimś wnioskiem. W tym wypadku podstawą prawną przetwarzania będzie prawnie uzasadniony cel jakim jest prowadzenie korespondencji i odpowiadanie na zadane nam pytania (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

INFORMACJE O PROFILOWANIU

Podczas realizowania działań administrator nie podejmuje żadnych decyzji opartych na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które mogłyby wywoływać skutki prawne lub w inny sposób istotnie wpływać na osoby których dane dotyczą. Korzystamy z plików cookies do celu analizy aktywności internetowej, lecz w ramach tych czynności staramy się nie gromadzić danych osobowych ani żadnych informacji pozwalających na ustalenie twojej tożsamości.

CZAS PRZETWARZANIA

Dane podane podczas wypełniania formularza kontaktowego będą przechowywane przez 6 miesięcy, chyba że z jego wykorzystaniem przekazana została sprawa wymagająca czasu na jej rozpatrzenie, w takim wypadku dane będziemy przechowywać do czasu jej ostatecznego rozstrzygnięcia zgodnie z zasadami przechowywania danych przypisanymi odpowiedniemu procesowi.

Aktualności

Projekt budowy fabryki w Skórczu znajduje się na etapie jej uruchomienia. We wrześniu uzyskaliśmy wszystkie niezbędne pozwolenia prawne i przystąpiliśmy do...
29 października 2020
W XV Edycji Konkursu Lodołamacze 2020, nagrody za wrażliwość społeczną otrzymały firmy z Pomorza (w tym Iglotex), a także z Kujaw, Podlasia oraz Warmii i Mazur.
6 października 2020
Już są - 3️ zupełnie nowe, zaskakujące produkty marki Proste Historie! Tłuczone pyry na maśle, Placki po góralsku z cebulką, Kartofle ze skórką grubo ciosane...
1 października 2020