Krem z kalafiora

Składniki
500 g fileta z dorsza 
100 g szynki dojrzewającej
1 sałata rzymska
250 g fasoli szparagowej zielonej
100 g dyni marynowanej
1 cukinia
½ główki czosnku
oliwa z oliwek
Filety z 3 pomidorów
mięta, bazylia, pietruszka, sól, pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania:

Zeszklić na maśle cebulę, następnie dodać różyczki kalafiora i jeszcze chwilę podsmażać. Zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu aż kalafior będzie miękki. Następnie dodać pokruszony ser oraz śmietanę, jeszcze chwilę podgrzewać lecz nie doprowadzać do wrzenia. Wszystko zmielić blenderem na gładki krem. Podawać przybrane świeżą lub podsmażoną natką pietruszki oraz grzankami.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.