Quisze ze szpinakiem

Składniki
60 g szynki pokrojonej
100 g szpinaku liście 
60 g sera pleśniowego
1 cebula posiekana
2 ząbki czosnku posiekanego
oliwa z oliwek
3 jajka
0,5 l śmietany 36%
120 g mąki
50 g masła
2 żółtka
1 rozmącone jajko
szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, następnie dodać szpinak i krótko podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, masła i żółtek zagnieść ciasto. Przygotowanym ciastem wyłożyć formę do tarty, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki aby się schłodziło. Następnie obciążyć ciasto np. ziarnami fasoli i włożyć do nagrzanego do ok. 190°C piekarnika, piec ok. 10 min. W misce połączyć jajka, śmietanę i przyprawy. Na upieczone ciasto położyć szpinak, szynkę, ser pleśniowy, wszystko zalać masą jajeczną i na wierzch położyć pocięte masło. Piec w piekarniku ok. 30 minut, w temp. 180°C.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.