Truskawkowy puchar

Składniki
250 g truskawek mrożonych lub świeżych
125 ml śmietany 30% tł.
1 łyżeczka żelatyny
1 galaretka o smaku truskawkowym lub owocowym
70 ml naparu z herbaty (np. zielonej)
1 żółtko
tabliczka białej czekolady
cukie
Sposób przygotowania:

Galaretkę przygotować wg przepisu umieszczonego na opakowaniu, schłodzić. Truskawki rozmrozić, na­stępnie delikatnie zagnieść z cukrem. Ubić śmietanę. Żółtko utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z roz­puszczoną w naparze herbacianym, żelatyną oraz roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Tak przygotowaną masę połączyć z ubitą wcześniej śmietaną, następnie dodać truskawki. Wszystko deli­katnie wymieszać. Do pucharków nałożyć galaretkę, następnie mus truskawkowy po czym wstawić do lodówki. Deser podawać udekorowany np. listkiem mięty i ciasteczkiem korzennym.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.