Wątróbki drobiowe ze szpinakiem

Składniki
300 g wątróbki drobiowej oczyszczonej
400 g szpinaku liści 
1 cebula pokrojona w kostkę
½ główki czosnku
100 ml wina białego
60 g żurawiny suszonej
2 jajka ugotowane na twardo
Masło, sól, pieprz
Pieczywo pełnoziarniste
Sposób przygotowania:

Ze świeżych ziół, czosnku, chili, soku cytryny i oliwy z pomidorów przygotować marynatę, doprawić solą i pieprzem, następnie natrzeć filety i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Rybę przełożyć na brytfankę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 – 15 minut. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę i wrzucić kurki, chwilę podsmażyć, następnie dodać wino i poczekać aż odparuje, doprawić do smaku. Na talerzu ułożyć mix sałat z pomidorami koktajlowymi i suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski, kaparami. Skropić oliwą, sokiem z cytryny i posypać płatkami parmezanu oraz podsmażonymi kurkami, obok ułożyć upieczone filety.

Hotels and restaurants

We offer a wide range of products, including cuisine-specific products, for our partners from HoReCa sector.

Catering
and canteens

Wide range of products which meet all applicable quality standards and tender specifications.

Fast food restaurants
and pizzerias

Variety of finished or semi-finished products at favourable prices

Cafes


Create delicious desserts and sweet treats from our products.