Filet z łososia zapiekany w pergaminie z sałatką z fasolki szparagowej i pomidorów

Składniki
500 g fileta z łososia
marynata do ryb
3 świeże pomidory
150 g fasolki szparagowej zielonej
50 g kaparów
50 g kostki schłodzonego masła
4 ząbki czosnku
świeże zioła
pergamin
Sposób przygotowania:

Filet z łososia podzielić na porcje i zamarynować w marynacie do ryb. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i zahartować . Pomidory obrać ze skórki i oczyścić z gniazd nasiennych, następnie pokroić w kostkę. Na rozłożonym pergaminie ułożyć filet z łososia, następnie na łososiu fasolkę, pomidory, kapary, czosnek, masło i świeże zioła. Całość zawinąć szczelnie i piec w piekarniku przez ok. 15 min., w temp. ok. 170-180°C.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.