Iglotex na wiosennym spotkaniu Chefs Only!

Iglotex na wiosennym spotkaniu Chefs Only!

Wiosenna edycja jednego z najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych – Chefs Only, którego jako Iglotex mieliśmy zaszczyt sponsorować, po raz kolejny dowiodła kunsztu mistrzów polskiej gastronomii!

15 i 16 maja w gdańskim hotelu Almond ponad 60 szefów kuchni i cukierników stanęło przed wyzwaniem połączenia wodnych i lądowych inspiracji smakowych. Tematem przewodnim tegorocznego Chefs Only było „gotowanie na styku morza i lądu”, oparte o oryginalne i twórcze połączenie dwóch smaków – produktów ze środowiska wodnego oraz lądowego. Bliskość Bałtyku sprawiła, że w kuchni dominowały ryby! Nie zabrakło również produktów regionalnych, w tym kulinarnego bogactwa Pomorza. Innowacyjnym pomysłem, który wyróżnił tegoroczną edycję Chefs Only od poprzednich, był udział wybranych uczniów szkół gastronomicznych. Pięciu szczęśliwców wyłonionych w ramach konkursu organizowanego na facebookowym profilu magazynu „akademia kulinarna” stanęło przed szansą gotowania u boku wybitnych nazwisk polskich kulinariów. 
Szerszą relację z eventu można znaleźć na stronach Stowarzyszenia Kucharzy Polskich http://www.kucharze.pl/ oraz na profilu Facebookowym https://www.facebook.com/CHEFS-ONLY-1915822855320525/?fref=ts

Galeria

Kariera

Grupa Kapitałowa Iglotex to pewna marka pracodawcy. Nasza polityka personalna opiera się na założeniu, że najważniejszym kapitałem firmy są ludzie. Potencjał naszych pracowników przekłada się na rozwój firmy.

Polityka personalna

Najnowsze oferty pracy

region:
woj. Pomorskie
dział:
Technologia i Rozwój Produktu
region:
woj. mazowieckie
dział:
Sprzedaż Regionalna - Detal
region:
woj. Cała polska
dział:
Sprzedaż Regionalna - Gastronomia
region:
woj. Pomorskie
dział:
Logistyka Regionalna

Aktualności

Mikołajki to dla nas zawsze wyjątkowy czas. Od wielu lat bowiem razem z gdańską Policją odwiedzamy dzieci, które w okresie świątecznym szczególnie potrzebują wsparcia i uśmiechu. W tym roku...
8 grudnia 2025
Iglotex „Laureatem Laureatów Orła Pomorskiego 2025” – specjalnego wyróżnienia jubileuszowej edycji plebiscytu!
17 listopada 2025
„Pierogi PRO” Proste Historie – w wersjach z mięsem, serem oraz z truskawkami – wyróżnione tytułem „Polski Produkt Funkcjonalny – Lider Jakości 2025”. Ocena w konkursie objęła wymagania dotyczące jakości i funkcjonalności produktów spożywczych...
12 listopada 2025