Truskawkowy puchar

Składniki
250 g truskawek mrożonych lub świeżych
125 ml śmietany 30% tł.
1 łyżeczka żelatyny
1 galaretka o smaku truskawkowym lub owocowym
70 ml naparu z herbaty (np. zielonej)
1 żółtko
tabliczka białej czekolady
cukie
Sposób przygotowania:

Galaretkę przygotować wg przepisu umieszczonego na opakowaniu, schłodzić. Truskawki rozmrozić, na­stępnie delikatnie zagnieść z cukrem. Ubić śmietanę. Żółtko utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z roz­puszczoną w naparze herbacianym, żelatyną oraz roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Tak przygotowaną masę połączyć z ubitą wcześniej śmietaną, następnie dodać truskawki. Wszystko deli­katnie wymieszać. Do pucharków nałożyć galaretkę, następnie mus truskawkowy po czym wstawić do lodówki. Deser podawać udekorowany np. listkiem mięty i ciasteczkiem korzennym.

Гостиницы и рестораны

Для наших партнеров из сектора HoReCa мы предлагаем широкий ассортимент продукции:

Питание
и столовые

Комплексное предложение продуктов для предприятий общественного питания, столовых и других общественных учреждений.

Рестораны быстрого питания
и пиццерии

Наши партнеры с широко известного рынка фаст-фуда, которые работают...

Кафе

Для наших партнеров, которые управляют кондитерскими или кафе, мы подготовили широкий ассортимент продуктов