Filet z sandacza z sosem kaparowym i zapiekanymi warzywami

Składniki
800 g fileta z sandacza
1 kg „Królewskiego bukietu warzyw” 
500 ml śmietany 30%
4 jajka 
1 słoiczek kaparów w zalewie 
1 łyżka masła 
1 łyżka mąki
200 ml bulionu warzywnego
Sól, pieprz, sok z cytryny
Sposób przygotowania:

Filety z sandacza oczyścić i przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce. Jajka roztrzepać, dodać 400 ml śmietany, doprawić do smaku. Warzywa zblanszować we wrzątku, rozłożyć do foremki do muffinek, zalać przygotowaną zawiesiną z jajek i śmietany, następnie włożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piec ok. 30 minut. W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i chwilę podsmażać, następnie ciągle mieszając dodać bulion i zagotować. Dodać pozostałe 100 ml śmietany oraz kapary, gotować jeszcze całość ok. 3 min. Filety z sandacza usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku, polać przygotowanym sosem i podawać z zapieczonymi warzywami.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.