Quisze ze szpinakiem

Składniki
60 g szynki pokrojonej
100 g szpinaku liście 
60 g sera pleśniowego
1 cebula posiekana
2 ząbki czosnku posiekanego
oliwa z oliwek
3 jajka
0,5 l śmietany 36%
120 g mąki
50 g masła
2 żółtka
1 rozmącone jajko
szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, następnie dodać szpinak i krótko podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, masła i żółtek zagnieść ciasto. Przygotowanym ciastem wyłożyć formę do tarty, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki aby się schłodziło. Następnie obciążyć ciasto np. ziarnami fasoli i włożyć do nagrzanego do ok. 190°C piekarnika, piec ok. 10 min. W misce połączyć jajka, śmietanę i przyprawy. Na upieczone ciasto położyć szpinak, szynkę, ser pleśniowy, wszystko zalać masą jajeczną i na wierzch położyć pocięte masło. Piec w piekarniku ok. 30 minut, w temp. 180°C.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.