Truskawkowy puchar

Składniki
250 g truskawek mrożonych lub świeżych
125 ml śmietany 30% tł.
1 łyżeczka żelatyny
1 galaretka o smaku truskawkowym lub owocowym
70 ml naparu z herbaty (np. zielonej)
1 żółtko
tabliczka białej czekolady
cukie
Sposób przygotowania:

Galaretkę przygotować wg przepisu umieszczonego na opakowaniu, schłodzić. Truskawki rozmrozić, na­stępnie delikatnie zagnieść z cukrem. Ubić śmietanę. Żółtko utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z roz­puszczoną w naparze herbacianym, żelatyną oraz roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Tak przygotowaną masę połączyć z ubitą wcześniej śmietaną, następnie dodać truskawki. Wszystko deli­katnie wymieszać. Do pucharków nałożyć galaretkę, następnie mus truskawkowy po czym wstawić do lodówki. Deser podawać udekorowany np. listkiem mięty i ciasteczkiem korzennym.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.