Wątróbki drobiowe ze szpinakiem

Składniki
300 g wątróbki drobiowej oczyszczonej
400 g szpinaku liści 
1 cebula pokrojona w kostkę
½ główki czosnku
100 ml wina białego
60 g żurawiny suszonej
2 jajka ugotowane na twardo
Masło, sól, pieprz
Pieczywo pełnoziarniste
Sposób przygotowania:

Ze świeżych ziół, czosnku, chili, soku cytryny i oliwy z pomidorów przygotować marynatę, doprawić solą i pieprzem, następnie natrzeć filety i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Rybę przełożyć na brytfankę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 10 – 15 minut. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę i wrzucić kurki, chwilę podsmażyć, następnie dodać wino i poczekać aż odparuje, doprawić do smaku. Na talerzu ułożyć mix sałat z pomidorami koktajlowymi i suszonymi pomidorami pokrojonymi w paski, kaparami. Skropić oliwą, sokiem z cytryny i posypać płatkami parmezanu oraz podsmażonymi kurkami, obok ułożyć upieczone filety.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.