Zupa ogórkowa z kluskami drobiowymi

Składniki
2,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego
400 g włoszczyzny paski 
300 g ogórków kwaszonych 
100 ml śmietany kwaśnej 
100 g masła 
½ koperku
Sól,pieprz
Składniki klusek drobiowych:
250 g piersi z kurczaka (zmielonej) 
2 jaja 
250 ml śmietany 30%
1 natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Mieloną pierś z kurczaka połączyć ze śmietaną, jajami, doprawić i wyrobić na gładką masę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i zarobić jeszcze raz. Z tak przygotowanej masy formować (łyżeczką) małe kluseczki, które następnie należy ugotować we wrzącej wodzie. W garnku rozpuścić masło, dodać włoszczyznę i intensywnie podsmażyć. Następnie dodać bulion, przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do garnka i gotować ok. 10 min. Kwaśną śmietanę zahartować gorącą zupą i podbić całość, dodać koperek, doprawić do smaku, podawać z przygotowanymi kluskami drobiowymi.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.