Powrót

CAFÉ PASSIONATA

Kawa ziarnista "Café Passionata" produkowana jest we Włoszech.
W skład tej kategorii produktowej wchodzą trzy aromatyczne rodzaje kaw: intensywna ziarnista (Super Bar), łagodna ziarnista i mielona (Café Créme) i rozpuszczalna (Classico).

SUPER BAR

  • doskonała mieszanka palonych ziaren Arabiki i Robusty, skomponowana zgodnie z włoską tradycją typową dla okolic Neapolu,
  • wysokiej jakości ziarna Arabiki i Robusty pochodzą z tradycyjnych regionów upraw w Brazylii, Afryce, Indiach i Wietnamie,
  • Intensywny i dobrze wyważony aromat, pełny i mocny smak złagodzony słodyczą likieru i nutą czekolady,
  • doskonała na espresso i do kaw mlecznych,
  • polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami.
     

CAFÉ CRÉME

  • mieszanka palonych ziaren Arabiki i Robusty o łagodnym smaku i niskiej kwasowości,
  • ziarna tej mieszanki pochodzą z tradycyjnych regionów upraw w Wietnamie i Indiach (Robusta) oraz Brazylii (Arabika),
  • specjalny proces palenia ziaren pozwala uzyskać apetyczną, kremową piankę na powierzchni aromatycznego naparu,
  • charakteryzuje się lekko orzechowym zapachem,
  • łagodna i kremowa, idealna do kaw mlecznych,
  • polecana szczególnie do ekspresów ciśnieniowych oraz do zaparzania tradycyjnymi metodami,
  • dostępna również jako kawa mielona, polecana do tradycyjnego zaparzania, świetnie sprawdzająca się także w ekspresach 
    przelewowych. 

CLASSICO

  • mieszanka selekcjonowanych ziaren kawy w 100% zawarta w sypkiej rozpuszczalnej Café Passionata Classico,
  • po zalaniu gorącą wodą tworzy napój o wyrazistym, aksamitnym smaku i pełnym aromacie.

 

Pod marką "Café Passionata" dostępny jest również cukier biały (w paluszku) oraz trzcinowy Demerara (w paluszku).

Katalog produktów Iglotex Professional 2024 (w tym produktów Café Passionata)