Grillowane krewetki z sałatką z kalafiora

Składniki
1 kg krewetek surowych 16/20
15 g sosu sałatkowego ogrodowego 
500 g kalafiora 
1 papryka czerwona świeża (kostka)
2 ogórki świeże (kostka)
200 ml oliwy z oliwek
100 ml soku z pomarańczy
pęczek natki pietruszki
Marynata:
20 g sosu sałatkowego ogrodowego
200 ml oliwy z oliwek
50 ml octu balsamicznego
1 główka czosnku
100 ml soku z pomarańczy
1 łyżka miodu i chilli
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować marynatę. Oczyszczone krewetki włożyć do marynaty i pozostawić na ok.1,5 godz. w chłodnym miejscu. Kalafiora zblanszować ok. 1 min. we wrzątku lub w piecu konwekcyjnym, zahartować w zimnej wodzie, następnie podzielić na małe różyczki. Połączyć z papryką, ogórkiem i natką pietruszki. Połączyć oliwę, sok oraz sos sałatkowy ogrodowy i tak przygotowanym sosem polać kalafiora, następnie schłodzić. Zamarynowane krewetki nabić po ok. 3 szt. na namoczone patyczki do szaszłyków i piec na grillu. Podawać z przygotowaną sałatką z kalafiora.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.