Grillowany łosoś z salsą z ananasa

Składniki
1 kg fileta z łososia
1 ananas
½ papryki czerwonej (kostka)
½ papryki zielonej (kostka)
1 cebula dymka
20 g sosu sałatkowego Iglotex Professional
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
200 ml oliwy z oliwek
1 szklanka soku z cytryny
świeże zioła (bazylia, kolendra, mięta)
mix sałat (wg upodobań)
sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Oczyszczony filet z łososia, pokroić na żądane porcje i zamarynować w sosie sałatkowym. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 1,5 godz. Ananasa pokroić w plastry, następnie upiec na grillu, pokroić w kostkę, połączyć z papryką i cebulą, doprawić do smaku. Zioła włożyć do wysokiego naczynia, dodać oliwę i ucierać blenderem, następnie doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać sałatę połączoną z grillowanymi pomidorkami. Filet z łososia upiec na grillu, podawać na salsie z ananasa oraz z sałatką.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.