Żeberka po „kowbojsku”

Składniki
700 g żeberek wieprzowych w jednym kawałku
Marynata:
0,5 litra jasnego piwa
3-4 łyżki cukru trzcinowego lub miodu
2 limonki a z nich skórka i sok
kilka gałązek świeżego tymianku
1 łyżeczka chili
Sól, pieprz
Dodatki:
500 g cząstek ziemniaczanych ze skórka Iglotex
1 duża cebula
400 g fasolki szparagowej zielonej Iglotex
50 g świeżej papryki
Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:


Wymieszać składniki marynaty. W marynacie zanurzyć żeberka i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Żeberka upiec na grillu lub w piekarniku . Fasolkę szparagowa ugotować i zahartować w wodzie z lodem. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić paprykę i smażyć przez chwilę, następnie dodać fasolkę. Na drugiej patelni usmażyć cebulę pokrojoną w piórka i dusić do miękkości. We frytownicy usmażyć ćwiartki ziemniaczane, które następnie połączyć z usmażoną cebulą. Upieczone żeberka podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć na półmisek i podawać z przyrządzonymi dodatkami.

Hotele i restauracje

Szeroka oferta produktów,
również do kuchni tematycznych. Specjalnie dla hoteli i restauracji.

Catering
i kantyny

Kompleksowa oferta produktowa dla firm cateringowych, stołówek i innych placówek publicznych.

Fast Food
i Pizzerie

Tysiące produktów dla Twojego punktu, atrakcyjne ceny, szybki serwis.

Kawiarnie


Różnorodność, bogactwo smaków i aromatów dla biznesu kawiarnianego i cukierniczego.